Rurrenabaque 2015

De trip begon goed.

Eenmaal aangekomen hebben we het maar rustig aan gedaan. We hadden een mooie slaapplek gescoord met een zwembad, zodat we uitgerust aan de jungle trip konden beginnen. Zelfs daar kwamen er hier en daar wat beestje op de hoek zeilen.

Wij hadden gekozen voor een trip naar de Pampas. Deze tour bestaat voornamelijk uit boottochtjes op de rivier. Dit leek ons een mooie ontspannen manier om de jungle te ervaren.

Met hulp van onze gids kwamen de diertjes of an toe zeer dichtbij.

IMG_8926

De meeste dieren zijn echter te bewonderen van een afstandje. De aantallen waren gigantisch. Er waren meer dieren te spotten dan op safari in Zuid-Afrika. We waren net voor het begin van het regen seizoen. Dus alle diertjes kwamen maar al te graag even naar de rivier om bij te tanken.

Het dier waar Ria het meest naar uitkeek was de roze rivier dolfijn. Echt goede foto’s nemen van die beesten is lastig, maar gelukkig was Ria zo enthousiast om deze diertjes te ontmoeten, dat ze gewoon in het water dook. Ikzelf had wel mij vraagtekens aangezien ik nog geen 20 meter terug wat kaaimannen in de rivier zag zwemmen. De hele boot was aan het twijfelen of het nou wel verstandig was om dit water in te duiken, maar Ria lag er al in.

Altijd leuk om op kerstdag wakker te worden met knieën die gloeien, omdat je net even 10 centimeter bent vergeten in te smeren. De eerste trip op kerstdag werden wij gelijk opgewacht door een kaaiman. De activiteit van vandaag was Piranha’s vangen. Dit heb ik eerder gedaan ergens in Brazilie, maar dat was toen een grote grap.

Deze tour ging het er echter hard aan toe. De gids nam het voortouw en ving al gauw twee Piranha’s. Nu hij de aandacht van iedereen had deed hij zijn strategie uit de boeken. Al snel begonnen er wat meer mensen visjes te vangen. De vangst bestond uit Sardientjes, Catfish en Piranha’s. Maar het doel was duidelijk: er moesten Piranha’s gevangen worden en hoe groter hoe beter. Alle andere vissen werden direct in stukken gehakt. We gingen al snel van kip als aas naar echte vis. Vervolgens moesten ook de kleine Piranha’s eraan geloven en de stukken aas werden groter en de vangst ook. Het klinkt als een afgezaagd toeristen uitje, maar ik heb nog nooit zo leuk zitten vissen in een modderpoel vol met muggen. Wat is nou romantischer dan Piranha’s eten bij kaarslicht.

De laatste excursie was een zoektocht naar de Anaconda. Met laarsen van 8 maten te groot ging Ria ervoor, maar na een uurtje lopen in de rimboe met temperaturen van 35 plus was ze het al gauw zat. Gelukkig werd de speurtocht beloond met een kleine baby Anaconda.

De laatste boottocht kregen we nog een toegift. Hoe kan je namelijk regenwoud bezoeken zonder een bak regen. Onze Koreaanse flashpackers met gopro’s en bazooka’s van camera’s waren echter minder blij met deze toegift.

Het was een zeldzame mooie tocht. Met deze tours moet je een beetje mazzel hebben met je gids. Onze gids van gelukkig helemaal gek van dieren en hij vond het dan ook ontzettend leuk om ons dingetjes te laten zien. Zelfs met vijf lompe Koreanen aan boord, die alleen maar selfies aan het maken waren, wist hij zich te motiveren om alle andere mensen al het moois van de jungle te laten zien. Aan het eind waren we echter behoorlijk gesloopt.

IMG_9145

Ik wil zeker nog een keer terug met Ingrid om op de voet de jungle te verkennen. Rurrenabaque is een ontzettend mooie plek, die het bezoeken zeker waard is.

Vergelijkbare Berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *