Santa Cruz 2015 – 2016

De keus om naar Santa Cruz af te reizen was duidelijk: zon, relaxen en tommy uitzwaaien. Tommy (onze beste Boliviaanse vriend) gaat een nieuw avontuur aan in Chile. Hij gaat samenwonen met zijn nieuwe vriend Milton. We konden het dan ook niet laten om Milton te ontmoeten, tommy gedag te zeggen en te genieten van de meest welvarende stad van Bolivia, waar het zonnetje er altijd lekker bij staat. Bij aankomst hebben wij heerlijk gechilled in het zwembad op het dakterras van onze vrienden.

IMG_3566
IMG_3563
De eerste volle dag hadden wij besloten om lekker even uit te rusten voor het oud en nieuw feest. We gingen naar een park waar ze een hele grote tuin hadden gebouwd met zwembad. Het is het mooiste zwembad waar ik ooit heb in liggen dobberen.

IMG_3605


IMG_3644
Daarna was het tukken en voorbereiden voor het feest. Moeders had nog nooit een jaarwisseling in het buitenland meegemaakt, dus het was tijd voor een nieuwe ervaring. We gingen eerst om 22:45 uiteten. Vervolgens gingen we snel door naar een andere locatie om de beentjes van de vloer te krijgen. Jullie zullen het geloven of niet maar moeders stond gewoon lekker mee te swingen.


886245_1178297212182412_43163173172311713_o
Nieuwjaarsdag was bijkomen. Moeders was ziek en volgens ons lag dat niet aan de hoeveelheid alcohol, die geconsumeerd was. De volgende dag was het echter gewoon tijd om meer van Bolivia te verkennen. We zijn naar een ecologisch resort geweest. Eigenlijk was het gewoon een stinkend rijke familie, die een groot stuk jungle had opgekocht en daar allerlei planten, bomen en dieren verzamelde. Ondertussen werd er wat geld gegenereerd door tropische platen door te verkopen en toeristen door het langgoed te laten touren. We hebben een hoop vruchten gezien, mooie bomen met de raarste wortels en constructies, heerlijke mango’s van de vloer gegeten, mooie bloemen gespot en kennis gemaakt met een hoop flora en fauna.


Daarna hebben we nog een beetje door het centrum van Santa Cruz zitten struinen, maar daar is niet heel veel te beleven.


De laatste dag van onze Santa Cruz trip gingen wij de woestijn in. Het was een hele onderneming om er te komen, maar uiteindelijk was het genieten.


IMG_9658
Wat een wind mijn kind.

Tot slot wil ik nog even ons geweldige verblijfplaats tonen. Santa Cruz is redelijk overpriced. Ingrid en ik hadden dan ook besloten dat we lekker in het goedkoopste hostel gingen vertoeven. Heerlijk met tropische temperaturen je bed uit gezweet worden en terwijl je aan de schijterij bent toiletten delen. Moeders vond het echter een magisch avontuur, want dit was haar eerste hostel!

Vergelijkbare Berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *