The Devils Miner

Documentary about the Bolivian mining industry

The Devils Miner is een prachtige documentaire over de mijn industrie in Potosi. De hele stad Potosi is aan de voet van een berg gebouwd met de naam Cerro Rico. Deze unit van 4800 meter boven zeeniveau is een van de meest productieve mijnen ter wereld geweest. De Spanjaarden hebben bakken edelmetaal uit de mijn gevist. Na jaren graaien is de mijn momenteel zo goed als leeg. Dit is voor de 170.000 inwoners een gigantisch probleem. Er zijn weinig alternatieven en gedreven door noodzaak trekken de mensen dieper en verder de mijn in. Het rendement loopt terug en de risico’s stijgen. Het kerkhof van Potosi puilt uit met overleden mijners. Mensen houden het ongeveer twintig jaar vol in de mijn en dan zijn de longen en het lichaam naar de tering.

In The Devils Miners volg je een jong kereltje, die opgroeit in Potosi. Zonder ouders die voor hem zorgen is hij gedwongen om de mijn industrie in te gaan. Samen met zijn nog jongere broertje geeft hij een mooie blik van een ellendig leven. Een hoogstwaarschijnlijk kort leven dat versleten wordt in de mijn. The Devils miners is zielig, ontroerend en zoals de meeste goede drama’s pijnlijk realistisch.

IMDB Link

Vergelijkbare Berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *