Toro Toro 2015

Het verhaal begint met Ingrid. Die was er niet bij.

IMG_8481
De busrit verliep voorspoeding. Hier en daar was het begin van het regen seizoen al te bespeuren.

IMG_8486
De chauffeur wist ons veilig over alle paden te loodsen, totdat de weg veranderde in een rivier. We werden onze bus uit getrapt door allemaal natte mensen en volgens de chauffeur zouden we een stukje moeten lopen om vervolgens een ander busje te pakken. Zo ging dat er aan toe:

Dit maakt het reizen in Bolivia alleen maar leuk. Het voegde alleen maar romantiek toe aan het onrealistische plaatsje Toro Toro. Het prachtige Toro Toro is alsof je in een tijdmachine springt. Alles in het dorpje gaat gemoedelijke en met een snelheid waar het kapitalisme zich voor zou schamen.


De eerste dag gingen wij op pad naar de “Ciudad de Itas”. De weg naar deze toeristische attractie was ontzettend mooi.

Eenmaal aangekomen konden wij de prachtige rots formaties van Toro Toro beklimmen. Moeders kon mij af en toe wel wurgen, want het pad was niet erg makkelijk. Gelukkig hadden we een zeer behulpzame gids en liet moeders zich niet kennen.


hike9

Tijdens de wandeling werden wij nog aangenaam verrast door een kudde geiten:

De volgende dag zou het hoogtepunt van de trip moeten worden. Een wandeltocht langs dinosaurus voetafdrukken. Helaas stoomt het toerisme op en wat twee jaar geleden nog een mooie wandeling was, was nu gereduceerd tot een wandelink langs een autoweg. Speciaal voor de club-med toeristien. Na de successen van de hike eerder, vond ik echter wel dat moeders gewoon kon avonturieren met de benenwagen. Volgens mij was moeders het hier niet mee eens. Het lopen werd haar al snel teveel.


We zijn maar snel terug gegaan naar Cochabamba. Om Ingrid te gaan lastig vallen. Het volgende avontuur is intussen geboekt. Morgen gaan we de jungle in. Met een beetje mazzel staan er binnen een week wat foto’s online, waarin Ria met krokodillen zit te worstelen.

Vergelijkbare Berichten:

  1. Giovanni en Ria op avontuur, zo zie ik het graag! Zo te zien was het een geslaagde tocht. Succes met de jungle, zeker even een verslagje schrijven als je terug bent. Leuk om te lezen en te zien!
    xx & enjoy the good times! Bassie
    p.s. groetjes aan je meissie en je moeke!

  2. Wat een stoere moeder heb je toch! Veel plezier samen Giovan en fijne feestdagen!
    Liefs en groetjes, ook voor Ingrid van Mart & Marjan 🎄🎅🏻

    • De feestdagen gaat lekker zweten worden. Volgens het weerbericht is het 32 graden Celsius in de jungle. Het blijft moeilijk om dit klimaat te associeren met kerst en nieuwjaar. Het is meer een zomervakantie :D. Voor jullie ook een mooie kert en jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *